Platte daken

bitumeuzedak bedekking

Platte daken hadden lange tijd te kampen met heel wat vooroordelen. Terecht, want in vroegere tijden werden andere techieken gehanteerd, waardoor deze daken maar al te vaak te kampen hadden met vocht-en constructieproblemen. Gelukkig zijn de technieken doorheen de jaren sterk verbeterd waardoor hedendaagse platte daken, mits een correcte plaatsing en een degelijk onderhoud, gelijkwaardig zijn aan hellende daken.

Bij ons kunt u terecht voor alle daktechnieken inzake platte daken. Dit zowel met de klassieke bitumendichting(roofing) als met EPDM(UV-bestendig sterk elastisch rubber)

Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw zullen we steeds opteren voor het principe van het warm dak.

warmdak concept

Soorten dakafdichting

Bitumineuze afdichtingen (roofing)

De bitumendichting van vandaag is gewapend met kunststofvezels om de duurzaamheid te verhogen. Wij gebruiken APP-gemodificeerde bitumen (kunststof met een plastisch karakter toegevoegd aan de bitumen) waardoor deze een verbeterde weerstand biedt tegen UV-sraling. De roofing kan ofwel koud gelijmd worden (vooral bij grote oppervlakten) ofwel gevlamlast met een gasbrander.

roofingrol op dak

Bij een ondergrond in beton adviseren wij altijd van het plaatsen van een dampverdelende laag in combinatie met warme bitumen en dit om latere blaasvorming te voorkomen. Bij roofing gebruiken wij altijd een 2- of 3laagse afdichting. Afvoeren worden geplaatst met loden tapgaten (2mm), afwerking gebeurt met loden soleins(1.25mm).

EPDM afdichtingen (rubber)

Epdm is een sterk elastisch rubber dat UV-bestendig is. Deze wordt in banen geplaatst die onderling samengevoegd worden zodat ze één geheel vormen. Deze worden verlijmd met de ondergrond. Wij maken gebruik van RESITRIX

resitrix rollen
  • Totaal gamma EPDM afdichtingssystemen voor platte daken
  • Topkwaliteit: de nummer 1 in België
  • Uitsluitend geplaatst door Resitrix erkende plaatsers
  • Blijvend elastisch, waterdicht en onderhoudsvrij
  • Fabriekswaarborg: 10 jaar/ levensduur 50 jaar

Dank zij een jarenlange ervaring hebben onze vakmensen een ruime kennis van alle bekledingsmaterialen voor platte daken. Van herstellingen tot volledige dakrenovaties. Steunend op onze jarenlange ervaring bieden wij steeds een passende oplossing voor elke situatie.

Zowel bij nieuwbouw als renovatie is het noodzakelijk om steeds de nodige vaststellingen te doen ter plaatse met betrekking tot herstelling, volledige vernieuwing of welke uitvoering dan ook.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis en vrijbijvende prijsofferte!

Voor meer produktinformatie kunt u terecht op deze links: polygum logo logo resirix