Velux

dak isolatie

Dakramen zijn ideaal om de zon volop te laten binnenschijnen en het energieverbruik van je woning te verminderen. In de handel vind je dakramen in veel vormen en groottes. Daarom is het belangrijk dat je de beste keuze maakt voor jouw wonig.

Dakramen verhogen de aantrekkelijkheid van je huis. Dakramen laten ongeveer 3 keer zo veel licht binnenvallen in je woning vergeleken met een standaardraam met een gelijkaardige grootte. Ook bij bewolkt weer zijn ze effectief.
Bovendien kan je ze flexibel inzetten in de architecturale vormgeving van je woning. Er is een veelheid aan ontwerpen voor de uiteenlopende daktypes. Er zijn de klassieke dakramen, maar ook dakkoepels of-kokers. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor uitzetramen die naar buiten openen of kantelramen die naar binnen openen of een combinatie van beiden.

De juiste afmetingen voor je dakraam verzekeren je ervan dat er genoeg licht in de woning valt. Doorgaans geldt als regel dat het volledige raamoppervlak minimaal 10% van het vloeroppervlak moet bedragen, wil je voldoende licht binnenlaten in de ruimte.
Ook met de helling van het dak dien je rekening te houden. Hoe lager de helling van het dak is, hoe lager het dakraam geplaatst moet worden om voldoende licht te laten binnnvallen.

In grote ruimtes is het belangrijk om even stil te staan bij de spreiding van de dakramen. Alleen op die manier haal je het maximum van voordelen uit je dakramen.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis en vrijbijvende prijsofferte!

Voor meer produktinformatie kunt u terecht op deze links: velux fenstro